Kebanyakan artikel disini adalah karya Al-Marhoum Tuan Guru Syeikh Wan Mohd Shaghir Abdullah R.A cucunda kepada Tuan Guru Syeikh Ahmad Al-Fathanie, juga dari akhbar2 nasional yang lain dan laman2 web yang bertebaran di alam maya juga disaduri macam2 hikayat,riwayat,kaifiat dan khasiat keemasan saya himpun dan susun sebagai koleksi peribadi dan bagi tatapan dan santapan rohani buat teman-teman yang sudi...himpunan artikel2 terbaru saya sekarang lebih muyul kepada informasi kesihatan ala muslim-jawi kearaban..... dan saya mula berjinak2 dengan jualan secara online produk kesihatan muslim, khasnya peralatan bekam (Set cawan, jarum dan pen bekam) dan khidmat pembekaman, Sudi-sudilah ziarah dan sudikan tinggal komentar anda. TQ

Rabu

SET CUP DAN ALAT BEKAM MURAH 2015

Promosi set alat bekam tahun baru 2015 dengan tawaran hebat, tahniah kepada sahabat-sahabat yang telah membeli dan bakal-bakal pembeli semoga kalian di anugerahkan kesehatan dan berlimpah-limpah rahmat hendakNya, jadikan amalan berbekam ini rutin bulanan anda dan keluarga, anda boleh bawa set cawan bekam anda sendiri tanpa berkongsi. Lebih selamat dan nyaman dihati.

Untuk makluman harga alat bekam disini dijual secara runcit atau borong, dan kepada yang berhajat mahu mendapatkan set bekam ABC secara online atau COD saya kemaskinikan harga terbaru alat bekam ekonomi sebagaimana dibawah.
 
(N0:01) ALAT BEKAM JENAMA ABC 6PCS


Cawan mangkuk dan gelas cup bekam murah untuk dijual
Gelas/mangkuk/cawan bekam untuk dijual. (NO:01)
Cawan bekam / mangkuk bekam semudah ABC untuk dijual 
 • Satu kotak berjenama ABC mengandungi 6pcs dengan 6 size. Untuk makluman anda pakej ini tidak mengandungi rod plastik bermagnet bagi teknik bekam magnet.
 • Jenama yang tersohor dan paling mendapat sambutan dalam classnya. (ekonomi class)
 • Mudah murah dan tahan lasak.
 • Belian secara borong dengan harga murah atau runcit dengan kos pos rendah.
Harga atas kertas :-    1  kotak seharga rm20.00
                                     6  kotak ke atas hanya rm 15.00 sekotak. 
                             
p/s: harga masih boleh diruncing jika diambil dalam kuantiti yang banyak. Stok cawan bekam banyak dan sedia ada insyaAllah. Sila call/sms untuk pengesahan stok.

* Kos pos hanya RM5 sahaja untuk setiap kotak, sila sms utk pengesahan kospos alat bekam terbaru. Saya menggunakan poslaju Malaysia untuk proses penghantaran.

(N0: 02)  BEKAM JENAMA ABC 12PCS 

(NO:02)

Alat bekam / mangkuk bekam untuk dijual 
 • Satu kotak mengandungi 12pcs dengan 6 size. (3 size ada magnet,bermakna anda akan mendapat 6 batang rod plastik bermagnet, bekam magnet adalah teknik bekam cina seperti juga bekam angin biasa cuma diletakkan magnet atau teknik bekam elektromagnet)
 • Jenama yang tersohor dan termasyur dalam classnya dan paling banyak permintaan dari pembekam di Malaysia.
 • Disertakan magnet di 3size cup besar untuk kombinasi terapi angin dan bekam magnet.
 • Mudah murah dan tahan lasak.
Harga hanya untuk anda :-      1   kotak rm35.00 sahaja.
                                                  6   kotak ke atas rm30.00 / kotak.
  
 p/s: harga set bekam masih boleh dirunding jika diambil dalam kuantiti yang banyak. Stok sedia ada insyaAllah. Sila sms untuk makluman stok alat bekam terbaru yang baru.

* Kos pos, poslaju atau kurier lain mengikut kuantiti barang dan lokasi anda.

(N0: 03)  BEKAM JENAMA ABC 24 PCS  (Limited Edition)

Cup Bekam 24 pcs
Dengan Pump Besar
Ciri-ciri Alat bekam / mangkuk bekam 24pcs

 • Satu kotak mengandungi 24pcs dengan 12 size. (6 size ada magnet,bermakna anda akan mendapat 12 batang rod plastik bermagnet, dengan quantiti cup yang banyak anda boleh buat bekam angin sendiri, bekam magnet adalah teknik bekam cina seperti juga bekam angin biasa cuma diletakkan magnet atau teknik bekam elektromagnet)
 • Ada satu pam bersize besar di dalam setiap kotak, berbanding jenis 12pcs pamnya kecil sedikit, pam besar sangat sesuai diguna kalau anda aktif berbekam, kurang lengohlah sikit tangannya. 
 • Jenama yang tersohor dan termasyur dalam classnya (ekonomi class) dan paling banyak permintaan dari pembekam di Malaysia, S'pore , Brunei hingga Australia.
 • Disertakan magnet di 6size cup besar untuk kombinasi terapi angin dan bekam magnet.
 • Mudah diguna murah harganya dan tahan lasak kalau cermat pakai. 
 • Materialnya dibuat dari plastik yang transparent, tidak sesuai dibasuh dengan air panas, anda boleh menggunakan air bancuhan clorox untuk membasmi kuman,.
 • Pencucian dengan dettol dalam tempoh waktu yang lama dan kerap akan memudarkan kejernihan cup jadi jika anda mahu menggunakan dettol saya nasihatkan jangan terlalu lama.
 • Ketahanan dan tempoh solehiyyah cup adalah mengikut penjagaan dan kecermatan anda sendiri, jagalah dengan elok dan sayangilah cup bekam anda sebagai wasilah mengamalkan sunnah nabi s.a.w  :)
Harga hanya untuk anda :-      1   kotak rm65.00 sahaja.
                                                  6   kotak ke atas rm55.00 / kotak.
p/s: memandangkan kotak set 24 ini agak besar kosposnya agak mahal berbanding set diatas, postage ke semenanjung Malaysia untuk sekotak adalah RM15.00, untuk dua kotak saya cuma ambil rm20shj untuk kos penghantaran, selebihnya saya tanggung. 

  
DAPATKAN SALINAN MANUAL BEKAM ANGIN PERCUMA DENGAN  SETIAP PEMBELIAN 3 KOTAK SETBEKAM 12 PCS ATAU 2 KOTAK YANG 24PCS SEGERA.

Dengan SALINAN manual bekam angin ini insyaAllah akan AMAT membantu anda mencari titik-titik bekam dan point penting semasa berbekam, titik pertemuan akupuntur dan point sunnah sangat besar manfaatnya,

Bagi setiap 3 kotak/set alat bekam ABC yang 12pcs(6size) saya akan berikan photocopy buku manual bekam China Beijing Style sebagai rujukan dan pembelajaran secara percuma, hanya sah untuk setiap 3 kotak satu buku manual bekam angin dwibahasa melayu indo dan inggeris sebagai free gift untuk anda.

Walaupun bukunya nipis tapi maklumatnya sangat padat dengan isi kandungan yang sangat-sangat membantu memelihara dan memulihara kesihatan anda dan keluarga.

Dibawah saya ringkaskan isi kandungnya :-
 • Keterangan tanpa gambar bagaimana hanya dengan bekam angin sahaja kita boleh mendiagnosis tubuh dan mendeteksi kelemahan jasad dan anggota dengan berpandukan reaksi warna pigmen pada point dan titik bekam.
 • Juga tanpa gambar dinyatakan cara-cara dan kaedah bekam yang diamalkan seperti bekam putar(pastikan putaran anda dengan teknik anticlockwise), bekam tarik dan bekam luncur.
 • Metod mengguna dan penggunaan cup bekam dengan selamat dan tepat serta tiptip menarik.
 • Pantang larang secara saintifik dalam berbekam.
 • Dan yang PALING PENTING ialah gambar rajah point dan titik bekam yang bertepatan dengan penyakit yang dideritai seseorang secara complete mengikut kaedah rawatan cina. (walaubagaimanapun bekam sunnah dengan kaedah bekam basah adalah yang terbaik dan paling baik kerana bekam sunah adalah gabungan segala bekam)
Set bekam dan salinan buku manual bekam angin.Contoh isi kandungan buku manual

Memandangkan ada juga yang membeli sekotak berhajat mahu mendapatkan photocopy manual bekam angin Beijing Style disini saya ingin maklumkan sedikit tambahan kos untuk yang berminat, bagi sekotak pembelian set ABC anda perlu tambah RM10 sebagai kos salinan dan tambahan kospos bersama set bekam manakala untuk dua kotak anda hanya perlu tambah RM5 untuk manualnya dan kos penghantaran bersama set bekam alaiyya ana :) detailnya dibawah ini.

Harga pakej set bekam dan manualnya (salinan/fotostat).

1 kotak set ABC 12cup(6size) + Manual bekam angin (RM10)        + kospos (RM5)  = RM 50.00
2 kotak set ABC 12cup(6size) + Manual bekam angin (RM 5)         + kospos (RM5)  = RM 80.00
3 kotak set ABC 12cup(6size) + Manual bekam angin (PERCUMA)+ kospos (RM5) = RM 110.00


-------------------------------------------------------------
Untuk penghantaran ke seluruh Malaysia sila hubungi saya...
sila sms/call : 0139470047 Md.Erfan Eziz utk keterangan lanjut. TQ


Kami juga ada wakil di negeri Kelantan kepada yang berminat nak beli secara terus
Sila sms/call Ustaz Dzulkifli di Pasir Hor Kbg Kerian.  ditalian: 0139267511

PROSES PEMBELIAN

Sekiranya anda ingin membuat tempahan dan mahukan penghantaran melalui perkhidmatan pos, Sila ikuti langkah-langkah berikut:-
1. Sila sms/call 013-9470047 atau e-mail baqolahonline@gmail.com bagi pengesahan stok. (biasanya stok set bekam dengan saya tak putus dan sentiasa ada insyaAllah)
2. Setelah mendapat pengesahan stok dan jumlah bayaran, anda bolehlah membuat pembayaran ke :
No akaun : 1530 1058 3244 (MAYBANK)
Nama : MOHD ERFAN BIN ABDULLAH @ ABDUL AZIZ
Maybank2u Recipient email: baqolahonline@gmail.com

3. Setelah membuat bayaran sila sms nama, alamat, pesanan dan jumlah bayaran anda ke 013-9470047 atau emailkan kepada saya bukti pembayaran.

4. Barangan anda akan dihantar dalam masa 1-2 hari hari bekerja.
 • Urusan proses penghantaran insyaAllah terjamin melalui servis pos laju atau citylink Malaysia. Harga tidak termasuk kos penghantaran, sekotak kos pos skrg2nya rm5-rm8 perlu ditambah, kos pos mengikut berat barang.
 • Barangan anda akan dihantar dalam masa 1-2 hari bekerja secara pos.
5. Metode Cash On Delivery (COD) hanya di area gombak, setapak dan kepong sahaja,COD adalah FOC adapun di lain-lain lokasi insyaallah boleh dipertimbangkan memandangkan saya pun tak biasa sangat jalan KL ni , hehheehe.


Gambar dekat gelas bekam untuk tatapan anda.

Mangkuk bekam dan gelas bekam cawan bekam untuk dijual
Gambar dekat set bekam jenama ABC.

Mangkuk bekam dan cawan bekam terbaik untuk dijual murah-murah
Jenis ini mempunyai punat yang boleh dicabut untuk memudahkan proses pembersihan sisa2 darah

9 ulasan:

Birkah Herbal berkata...

Terima Kasih informasinya

Awanama berkata...

Assalam tuan masih ada lagi set bekam 24 pcs
Saya berminat. B

Awanama berkata...

Salam..saya berminat set alat bekam ABC 6 pcs..JB..

Unknown berkata...

sy nk beli plz no fon

IBU RISKA berkata...


Saya sangat bersyukur atas rahmat yg diberikan kepada saya dibulan ini karna alhamdulillah melalui MBAH RAWAIRE saya sekaran sudah bisa sukses atas nomor yg diberikan kepada saya dan saya yg dulunya cuma seorang TKW dari singapur yg gajinya tidak pernah mencukupi kebutuhan keluarga saya dikampun dan alhamdulillah berkat bantuan MBAH RAWAIRE kini saya sudah bisa pulang kampun,saya bersama keluarga dikampun sudah punya usaha sendiri dan saya tidak pernah menyanka kalau saya bisah seperti ini,jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH RAWAIRE di nomor 085-316-106-111...karna alhamdulillah saya menan nomor togel dari MBAH dan kalau uang indonesia 750 juta,,ini bukan rekayasa dari saya dari IBU RISKA.untuk lebih lenkapnya silahkan buka SITUS MBAH RAWAIRE
Saya sangat bersyukur atas rahmat yg diberikan kepada saya dibulan ini karna alhamdulillah melalui MBAH RAWAIRE saya sekaran sudah bisa sukses atas nomor yg diberikan kepada saya dan saya yg dulunya cuma seorang TKW dari singapur yg gajinya tidak pernah mencukupi kebutuhan keluarga saya dikampun dan alhamdulillah berkat bantuan MBAH RAWAIRE kini saya sudah bisa pulang kampun,saya bersama keluarga dikampun sudah punya usaha sendiri dan saya tidak pernah menyanka kalau saya bisah seperti ini,jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH RAWAIRE di nomor 085-316-106-111...karna alhamdulillah saya menan nomor togel dari MBAH dan kalau uang indonesia 750 juta,,ini bukan rekayasa dari saya dari IBU RISKA.untuk lebih lenkapnya silahkan buka SITUS MBAH RAWAIRE

IBU TUTI TKI SINGAPUR berkata...

saya PAK SLEMET posisi sekarang di malaysia
bekerja sebagai BURU BANGUNAN gaji tidak seberapa
setiap gajian selalu mengirimkan orang tua
sebenarnya pengen pulang tapi gak punya uang
sempat saya putus asah dan secara kebetulan
saya buka FB ada seseorng berkomentar
tentang AKI NAWE katanya perna di bantu
melalui jalan togel saya coba2 menghubungi
karna di malaysia ada pemasangan
jadi saya memberanikan diri karna sudah bingun
saya minta angka sama AKI NAWE
angka yang di berikan 6D TOTO tembus 100%
terima kasih banyak AKI
kemarin saya bingun syukur sekarang sudah senang
rencana bulan depan mau pulang untuk buka usaha
bagi penggemar togel ingin merasakan kemenangan
terutama yang punya masalah hutang lama belum lunas
jangan putus asah HUBUNGI AKI NAWE 085-218-379-259
tak ada salahnya anda coba
karna prediksi AKI tidak perna meleset
saya jamin AKI NAWE tidak akan mengecewakan
saya PAK SLEMET posisi sekarang di malaysia
bekerja sebagai BURU BANGUNAN gaji tidak seberapa
setiap gajian selalu mengirimkan orang tua
sebenarnya pengen pulang tapi gak punya uang
sempat saya putus asah dan secara kebetulan
saya buka FB ada seseorng berkomentar
tentang AKI NAWE katanya perna di bantu
melalui jalan togel saya coba2 menghubungi
karna di malaysia ada pemasangan
jadi saya memberanikan diri karna sudah bingun
saya minta angka sama AKI NAWE
angka yang di berikan 6D TOTO tembus 100%
terima kasih banyak AKI
kemarin saya bingun syukur sekarang sudah senang
rencana bulan depan mau pulang untuk buka usaha
bagi penggemar togel ingin merasakan kemenangan
terutama yang punya masalah hutang lama belum lunas
jangan putus asah HUBUNGI AKI NAWE 085-218-379-259
tak ada salahnya anda coba
karna prediksi AKI tidak perna meleset
saya jamin AKI NAWE tidak akan mengecewakan

Unknown berkata...

Saya berminat beli alat bekam ada lagi kah

Unknown berkata...

Aslmkm diwilayah makkah dimana penjualannya mohon infonya

Unknown berkata...

Kulim kedah boleh cod